Preventie- en Vitaliteitscoaching

Wat is Preventie- en Vitaliteitscoaching?

In ons leven kunnen we voor vele uitdagingen komen te staan, die invloed hebben op onze vitaliteit en kwaliteit van leven. Het is per persoon verschillend hoe we hiermee omgaan. Dit heeft te maken met de fysieke- en mentale veerkracht van de persoon. Doordat een persoon in een bepaalde levensfase zit, dit wordt ook wel levensloopstress genoemd, bestaat de mogelijkheid dat de mentale veerkracht verminderd is of onder druk is komen te staan. Met onze preventie- en vitaliteitscoaching helpen we je met mindful werken.

Mentale fitheid

De Preventie Route kan een individuele medewerker helpen met persoonlijke begeleiding/coaching, waarbij de focus ligt op gedachten en mindset. De mentale fitheid speelt bij deze vorm van coaching een belangrijke rol dan bij de fysieke veerkracht van een medewerker. De Online Preventietool kan hierbij worden ingezet.

Onze preventieve- en vitaliteitscoaching

De Preventie Route werkt o.a. met de 6-pijlers om de mentale fitheid weer op niveau te krijgen. We gaan samen kijken waardoor de mentale veerkracht onder druk is komen te staan? De pijlers zijn;

  • Zinvol werken is met passie je werk doen
  • Ondersteunende werkrelaties zijn o.a. collegialiteit en teamspirit
  • Positief denken zoals praten mét in plaats van over elkaar
  • Herstelmomenten: het kunnen ontspannen en tijd nemen voor bewustwording en reflectie
  • Beweging houdt o.a. in ‘hoe om te gaan met veranderingen’
  • Voeding en een gezonde leefstijl: waar word jij blij van?