Preventie Route

Ondersteunende Werkrelaties

De basis om “Mentaal Fit” te zijn en te blijven is  “Met passie je werk doen” oftewel met plezier je werkzaamheden doen, want dat geeft je voldoening, je bent zinvol bezig en het geeft je energie. Door verschillende oorzaken kan de passie voor je werk wegglippen. Je merkt dat je af en toe gespannen bent en minder goed kan slapen, je bent sneller geïrriteerd, je bent wat onzeker en ga zo maar door. Dit kan invloed gaan hebben op je privéleven. Door deze ontstane situatie verlies je grip en dat wil je niet. Hoe nu verder?

De Coronacrisis  doet op dit moment heel veel met je werk situatie. Waar de een fluitend ’s ochtends zijn laptop aan de keukentafel openklapt, zit de ander zwaar in de stress om thuis te moeten werken. Waar de een zich niet zo druk maakt om de crisis, bezorgt het de ander slapeloze nachten. Je sociale leven is veranderd en wanneer gaan dit weer terug naar het “oude”?

De vraag is hoe jij je aanpast aan een stressvolle gebeurtenis om er uiteindelijk goed uit te komen? Ten onrechte wordt vaak gedacht dat mentale fitheid iets is wat je hebt of niet hebt. Dit is onterecht want mentale fitheid is een aanpassingsproces en geen persoonlijke eigenschap. Je merkt het pas op het moment als er iets gebeurt waar je jouw mentale fitheid nodig hebt. Maar gelukkig kan je deze mentale fitheid bij jouzelf op het gewenste niveau krijgen door de Online-Preventietool en 2 coachgesprekken om de uitkomst de bespreken alsmede . De Preventie Route kan jou hierbij helpen.

“Aandacht” hebben voor jou mentale fitheid helpt juist om te kunnen aanpassen aan de veranderde situatie. Jij kan namelijk zelf bepalen hoe om te gaan met een veranderde werk- en of privé situatie. De vraag is hoe jij dit nu doet in deze tijd? Hoe ga jij nu om met het “delen van ervaringen en gevoelens” in deze tijd?. Je mist de fysieke aanwezigheid van je collega’s, vrienden, familie om even je hart te luchten, een cases te bespreken of  te overleggen, gewoon weg een praatje te maken.

Dit brengt mij op volgende onderdeel om  “Samen Mentaal Fit”  te zijn en te blijven, namelijk “Ondersteunende Werkrelaties” oftewel hoe is het gesteld met de collegialiteit en teamspirit bij jullie op het werk dit moment?

In alle sectoren staat dit zwaar onder druk na een half jaar Covid-19 pandemie blijkt uit recent onderzoek. Digitaal contact wordt toch anders ervaren dan met elkaar als team op kantoor te werken, te vergaderen, te sporten of een drankje te drinken. In de Zorg en Onderwijs bijvoorbeeld kan de collegialiteit en teamspirit na de eerste golf nu anders worden ervaren. De hoge werkdruk die de 1e golf met zich mee heeft brengt heeft zijn tol geeist. Te weinig testcapaciteit, angst om besmet te worden, etc.! Je merkt het ook aan emotionele reacties in onze maatschappij zoals boosheid, frustraties, geweld en ga zomaar door.

Wil jij graag jouw medewerkers aan boord houden? De Preventie Route kan jou als werkgever of individu hierbij ondersteunen. Met preventieve acties valt juist in deze tijd grote winst te behalen, zowel voor de werkgever als werknemer!

Wil jij meer weten over de Online-Preventietool stuur een mail marjolein@preventie-route.nl of bel met Marjolein, 06-50664407. Wij kunnen samen gaan kijken hoe wij jouw medewerker of team “Samen Mentaal Fit” blijven houden in deze uitdagende tijd.

 

 

 

« Terug