Preventie Route

Positieve Gedachten

In de vorige 2 blogs heb ik jullie meegenomen met Passie je werk doen, wat je voldoening en energie oplevert. Collegialiteit en teamspirit, Ondersteunende Werkrelaties, waarin je gesteund voelt en onderdeel bent van een team, afdeling, bedrijf/organisatie.

De afgelopen week heb ik naar mijzelf gekeken wat mijn ervaringen zijn geweest met passie je werk doen en ondersteunende werkrelaties. Ineens kwamen de wijze woorden van mijn vader naar boven van ruim 30 jaar geleden voordat ik mijn eerste baan kreeg, nl; “doe wat je leuk vindt, want doe je dat niet, dan word je ziek!”. Mijn gedachten gingen gelijk terug naar mijn eerste baan. Ik wilde van kleins af aan al werken bij een bank. Contact met klanten, adviezen geven, etc.! Na mijn studie periode ben ik bij een bank gaan werken, maar naar 1,5 jaar wilde ik weg? Waarom? Ik volgde toch mijn droom, mijn passie? Ik kwam na een inwerkperiode van 1 jaar terecht op een afdeling waar geen collegialiteit en teamspirit was en er werd over je gepraat en niet met je gepraat. Ik werd er letterlijk ziek van. Ik ben gelijk op zoek gegaan naar een andere bank, want mijn passie, werken bij een bank, was niet veranderd. Met de wijze woorden van mijn vader in mijn rugzak, had ik binnen afzienbare tijd, een andere baan gevonden bij een bank.

Dit brengt mij op de 3e pijler van Samen Mentaal Fit namelijk Positief denken, praten met elkaar en niet over elkaar. Positief denken kan jou veel brengen. Jouw wereld gaat er echt anders uit zien. Kijk maar eens op je werk of in je bedrijf. Wordt er  positief of negatief gepraat? Merk jij het verschil als er over jou gepraat wordt of dat je met elkaar praat? Wat doet dat met jou, met jouw team, afdeling, bedrijf?

Positief denken is waardevol. Als je positief denkt ben je gelukkiger, gezonder, gezelliger en een inspirerende collega en/of werkgever voor jezelf, je team en afdeling. Een positieve levenshouding is niet altijd makkelijk. Waarom? Sommige mensen/collega’s om je heen kunnen negatief of lichtjes negatief ingesteld zijn. Dat maakt dat het voor jou moeilijker is om wel positief zijn. Maar ik daag je uit om het wel te doen want het loont! Positiviteit verspreidt zich. Als jij je rug recht houdt, dan kan jij, jouw collega’s leren om positiever naar de wereld te kijken. Positief denken houdt jou en jouw collega’s op de been in moeilijke tijden, zoals in deze Corona tijd. Leven met positieve gedachten is leven vanuit passie voor werk, collegialiteit en teamspirit.

 

« Terug