Preventie Route

Reflectie herstelmomenten

Hoe functioneerde jij op je werk en in jouw privéleven voordat Corona uitbrak? Was jij positief ingesteld? Praatte je mét collega’s en niet over collega’s? En deed jij je werk met passie? Thuiswerken kan veel doen met jou, je collega’s, werkgever, familieleden, vrienden en dierbaren. Waar kies jij voor? Wat wil je verbeteren en veranderen of kom je tot het besef dat je het al goed hebt en dat je dankbaar kunt zijn? Gebruik reflectie herstelmomenten!

Wat is Reflectie? 

Er zijn veel verschillende definities van reflectie. Het belangrijkste is dat het draait om het terugkijken op eigen ervaringen, om hiervan te kunnen leren en te groeien. Een moment om even stil te staan en te ervaren wat er allemaal is gebeurd op je werk en in je privéleven. Reflecteren betekent dat je jezelf een spiegel kan voorhouden om zo stil te staan hoe je bijvoorbeeld je werk doet? Met passie? Heb je nog ambities? Of wil je een stapje terugdoen? Hoe is de samenwerking met collega’s of ondersteunende (netwerk)werkrelaties? Is er een positieve flow op je werk of kan dit beter, anders?

Reflectie herstelmomenten

In de vorige drie blogs heb ik jullie meegenomen in het belang van ‘samen mentaal fit blijven’. Je weet nu wat het jou kan opleveren als persoon, werknemer, leidinggevende of werkgever. Hoe gaat het nu met je in deze coronatijd? Heb je iemand in je omgeving die een luisterend oor voor je heeft? Met wie jij jouw gevoelens kunt delen en waar jij jouw verhaal aan kwijt kunt? In thuisquarantaine worden we behoorlijk met onszelf geconfronteerd. Een ieder heeft in deze tijd zijn eigen uitdagingen. Vragen die je jezelf kunt stellen in reflectie herstelmomenten zijn: 

  • Hoe ziet mijn leven na Corona uit? 
  • Hoe wil ik straks mijn werkzaamheden doen? 
  • How about de combinatie van thuiswerken en op kantoor? 
  • Ben ik nog steeds positief ingesteld? 
  • Hoe is het contact met mijn collega’s, mijn gezin, familie en dierbaren na deze periode? 
  • Wat zou ik willen verbeteren, veranderen of is het goed zoals het is? 
  • Welke positieve bijdrage kan ik leveren op mijn werk en in mijn privéleven?

Daag jezelf uit en gebruik deze tijd om je werk en privé leven eens onder de loep te nemen. De vragen die hierboven staan kunnen jou hierbij helpen. Het kan confronterend of verhelderend zijn. Je kunt inzichten krijgen die je gaan helpen: tijdens én na Corona!

Mijn reflectie herstelmoment!

De afgelopen week heb ik mijzelf ook deze vragen gesteld en merkte ik dat het fijn is dat ik – ondanks dat ik in deze periode positief kan blijven –  mijn verhaal en gevoelens kwijt kan bij iemand. Begrijp me goed: ook ik heb wel eens een off-day! Het opstarten van een nieuw bedrijf (met passie) in deze tijd is een behoorlijke uitdaging, maar door de steun van mijn netwerk (ondersteunende relaties) en privérelaties heb ik er vertrouwen in dat de Preventie Route een succes wordt. Wat mij opvalt is dat we met meer begrip en geduld met elkaar omgaan. Elkaar helpen en ondersteunen wordt vanzelfsprekender en dat is positief!

Kan jij mij helpen om met bedrijven, organisatie, instellingen in gesprek te komen? Geheel vrijblijvend, om samen te kijken of er grip is op ziekteverzuim, hoe hiermee wordt omgegaan en hoe we ‘samen mentaal fit’  kunnen worden en blijven. Voor nu en in de toekomst. Laat je inspireren en adviseren door Marjolein van de Preventie Route. Je kunt een afspraak maken via marjolein@preventie-route.nl of bel 0650664407.

« Terug